Polpo_Original_Cameo

Skapare till Sveriges mest hyllade/älskade produktioner. Från populära podcasts och utsålda liveshower till fantastiska TV-serier.
– Vi gör magin möjlig.

Podcasts

Polpo podcasts skapar och erbjuder lyssnaren allt mellan himmel och jord, men framförallt underhållning som bidrar till lärdomar skratt och gråt.

Barnoverlakarna-Cover-1500×1500-1
Barnöverläkarna
Medverkande
Jimmy Celind och Lovisa Sjögren
 
Synopsis
Barnöverläkarna Jimmy Celind och Lovisa Sjögren tar sig varje tisdag an våra barns hälsa i allt från det vanliga till det farliga. Till vardags är de enhetschefer på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och podden kan ses som en mer underhållande sjukvårdsupplysning. Har du frågor eller önskemål på ämnen du vill att de tar upp hör du enklast av dig på hello@polpoplay.
 
Vara-Sanningar-podcover-1500×1500-1
Våra Sanningar med Vivi & Carin
Medverkande
Carin da Silva och Vivi Wallin
 
Synopsis
”Våra Sanningar med Vivi & Carin” är podden som pratar om livet och allt vad det innebär. Med hög igenkänningsfaktor mycket humor och utan filter dissekerar Carin da Silva och Vivi Wallin vardagens utmaningar och glädjeämnen. Helt utan röd tråd. Och som om det inte vore nog, allt detta görs på grov göteborgska. Ni som lyssnar är en stor del av podden då ni mer än gärna får skicka in frågor, komma med synpunkter eller berätta något roligt. Det är högt och lågt, skratt och gråt. Allt i en härlig och ologisk blandning. Precis som livet!
 
Polpo-Pod-Covers.SN_
Skäringer & Nessvold
Medverkande
Mia Skäringer och Hampus Nessvold

Synopsis
Mia och Hampus. Veteranen och valpen. Ditt mörker i ljuset och ditt ljus i mörkret. En podd full av hybris, självhat, samt då och då: ett rop på hjälp.
 
Pratkoma_Cover_New_1400x1400
Pratkoma
Medverkande
Adam, Anton & Adrian

Synopsis
Adam, Anton & Adrian från Youtubekanalen Matkoma pratar om saker från youtubelivet, livet och andra erfarenheter.

1.83.0-EJALIFW7CFHKNTV5QQRS5KAAYU.0.1-8
Jägaren
Medverkande
Daniel Da Silva
 
Synopsis
”Jägaren” är en intervjupodcast om jakt med fokus på människan bakom bössan. I varje avsnitt möter Daniel da Silva en jägare för att utforska hans eller hennes drivkrafter, erfarenheter och expertis inom jakt. Syftet med podcasten är att låta gästen inspirera och sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt.
 
Janne-Final-Season-2-1500×1500-1
Oväntat Besök Hos Janne Josefsson
Medverkande
Janne Josefsson
 
Synopsis
Janne Josefsson har vigt sitt liv åt att på olika sätt jaga sanningen. Oanmäld har han knackat på dörrar till hem och arbetsplatser där intet ont anande människor suttit lugnt, utan minsta misstanke om att deras liv snart ska förändras. Men arbetet har kostat på. Idag bor en relativt nypensionerad Janne bakom en skottsäker dörr, på hemlig adress i en lägenhet belamrad av övervakningskameror. Eventuella besök tar han alltid utanför sitt hem. Men detta ska det bli ändring på för nu startar Janne en podcast där han kommer få smaka på sin egen medicin. I ”Oväntat besök hos Janne Josefsson” kommer kända svenskar ringa på Jannes dörr, ta av sig sina skor och tassa in på en kopp kaffe.
Kanske är gästen någon Janne känner ytligt, kanske vet han inte ens vem det är eller så är det någon Janne redan har i sin bekantskapskrets. Oavsett så landar vi mer i ett möte mellan två människor och inte i en minutiöst planerad intervjupodcast. En sak är dock helt säkert. Janne kommer lära känna sitt nya pensionerade jag bättre och vem vet…..kanske få några nya vänner på köpet.


 
SyrranOchJag1500x1500
Syrran och Jag
Medverkande
Marie Olsson och Susanne Westerdahl

Synopsis
Följ med Marie Olsson Nylander och hennes syster Susanne Westerdahl i samtal om precis allting du behöver ha med dig i livet. Marie är designern, stylisten och tv-profilen som bl.a renoverat hus på Sicilien på bästa sändningstid. Susanne har vi lyxen att nu får lära känna ännu mer än de glimtar vi fått genom tv-rutan.
Heidi-Hays-Black-och-Magi-1500×1500-1
Heidi Hays Bläck och Magi
Medverkande
Heidi Hay

Synopsis
Möt Heidi Hay. Den första kvinnan i Sverige att öppna en egen tatuerings-studio och som blivit en av landets mest kända tatuerare och en mästare i sitt yrke. I denna podcast delar Heidi med sig av sitt liv och erfarenheter.
 
Wild-Tom-1500×1500-1
Wild Tom
Medverkande
Tom Svensson
 
Synopsis
Tom Svensson är bevarandefotografen som inte räds för att göra vad som krävs för att rädda våra vilda utrotningshotade djur för framtida generationer. I Wild Tom hör vi berättelser från Toms liv som fotograf och de människor han mött under alla år som engagerad för djurens framtid.
 
kreativitet_cover_smaller-1500×1500-1
Kreativitet med Vogel & Rahm
Medverkande
Alexia Rahm och Anna Vogel
 
Synopsis
En podcast om kreativitet, entreprenörsskap och livet. Både Alexia Rahm och Anna Vogel arbetar som coacher för kreatörer från alla branscher och håller kurser i kreativitet.
 
Topplistan-1.1-1500×1500-1
Topplistan
Medverkande
Patrik Glimberg, Joakim Hanäs och Anna Spolander

Synopsis
Topplistan är podcasten som hjälper dig att lista allt mellan himmel och jord. Vem är t.ex den bästa karaktären i Sällskapsresanfilmerna eller den värsta karaktären på LinkedIN och vilken är den sämsta sommarplågan eller vilket är det härligaste landskapet?!? Det och så sjukt mycket mer får du svar på i Topplistan!

 
Tva-Framlinger-Chosen-1500×1500-1
Två främlingar & en podd
Medverkande
Alexia Rahm och Ingela Molin

Synopsis
Alexia är kanske en galning och Ingela en bedragare, det är det ingen av dem som vet ännu. De känner inte varandra, har aldrig setts eller pratat med varandra. De vet således ingenting om den andre. Ändå väljer de att starta podden ”Två främlingar & en podd” ihop. En podcast som kretsar kring främlingarnas väg till att lära känna varandra. Vi får vara med hela vägen från det första trevande hejet och fram mot vad det nu blir. Ingen vet.
 
Beauty-Distilled-HERO-Pod-Art-1500×1500-1
Beauty Distilled
Medverkande
Patrik Lernberger och Mattias Stafsing
 
Synopsis
En podcast om tidlös elegans och fåfängans fyrverkerier. Filosofiska tankar som flyger fritt om hur vi alla kan skapa en vackrare värld av och med två av skönhetens främsta väktare - Patrik Lernberger och Mattias Stafsing.
1.83.0-LT7GCXIKCX57AGDLUM7KQKB5NE.0.2-9
Bläck Metal
Medverkande
Teodor Stig-Matz och David Andersson
 
Synopsis
Teodor Stig-Matz och David Andersson tar en fritänkande promenad genom den fantastiska viktorianska litteraturens eld och svavel när de läser Strindbergs alla publicerade verk i någorlunda kronologisk ordning.
 
1.86.0-YNPVVKXYMD4AYVD4PUVNEKGGJM.0.1-4
Glasklart?
Medverkande
Åsa Nyvall

Synopsis
En podd som vågar lova något alldeles, alldeles extra! Där du kommer ha en stor roll och där den något högtravande ambitionen faktiskt är att du som lyssnar skall ha möjlighet att växa som människa. Men du behöver inte vara orolig. Det här är ingen ny självhjälpspodd med massa goda råd och tips på hur du skall leva. För det är jag i ärlighetens namn själv ganska trött på. Nej, det här är något helt annat. Strålkastaren kommer riktas mot intressanta ämnen där jag gästas av stora namn som har personliga erfarenheter av det aktuella ämnet. Det blir reflektioner och berörande samtal, härliga skratt och vackra tårar. Och vi kommer även besvara frågor som du som lyssnar har möjlighet att ställa utifrån aktuellt tema. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 
1.83.0-QXIIID3EW364YCHJDQPFX2OAZU.0.2-2
Helt Enkelt!
Medverkande
Karoline Pettersson och Åsa Nyvall

Synopsis
Vännerna Karoline & Åsa slår sig ner för en mysig pratstund och diskuterar livet, kärleken och allt däremellan i den här feel good-podden med fokus på sinne och kropp.
 
1.86.0-UXWEWMR4OLQIORDUL5T37WBEJU.0.1-0
Peace Love and Laura
Medverkande
Laura
 
Synopsis
Inget ämne är förbjudet i den här fria komedipodden. Skratta tills du gråter när Laura använder sin skarpa kvickhet för att dissekera heta ämnen och frågor från dig som lyssnar. Kalla henne bara inte en jävla influencer.
 

Live

Polpo skapar och producerar arenashower och turnéer, från idé till scen.

Reel-Life-1080×1080-Allt

Vivi Wallin & Carin da Silva på höstturné med nya humorshowen "Reel Life" - premiär 9 oktober

Den 9 oktober är det turnépremiär för Vivi Wallins & Carin da Silvas humorshow "Reel Life". Tänk 90 filterlösa minuter fyllda av humor, musik, dans, överraskningar och hög igenkänningsfaktor. Turnén startar i Göteborg, därefter åker de vidare till Jönköping, Kalmar, Malmö, Halmstad, Karlstad, Stockholm, Västerås och Örebro.

SkaringerNessvold2023

Just idag mår vi bra LIVESHOW

Mia Skäringer och Hampus Nessvold

231106_1198
231106_1103
231106_805
231106_1426
JLC_Poster

JLC LOCK THE DOOR Tour

Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman

064A4354
064A4285
064A4403
064A4328
74383425_2608160599298982_3792137332715421696_n

No More Fucks To Give

Mia Skäringer

nmftg5
nmftg4
nmftg7-1
nmftg8
69837584_2630499077065134_6591437544112521216_n
mia-skaringer-the-final-fuck-i-tele2-arena

TV & Film

Polpo skapar och producerar tv och film, från idé till tv-rutan och filmduken.

mia_biografcentralen_800x1000px_POSTER-scaled-1

No More Fucks To Give

Mia Skäringer

IMG_4693
mia_4
IMG_4694-2

Ljuddesign

Polpo är leverantörer av ljudupplevelser till både nöjesparker, restauranger och hotell.

liseberg-grand-curiosa-hotell-2

Liseberg Grand Curiosa hotel

Huvudentre_jul_0-2

Jul på Liseberg

elite-hotels-goteborg-liseberg-halloween2-2

Halloween på Liseberg